Edebiyat Öğretmenleri İçin Mobil Uygulamalar

Teknoloji alanında gelişmeler her alanda olduğu gibi eğitim alanında da fazlasıyla hissedilmektedir. Bu gelişmeler sayesinde eğitim daha planlı ve kolay bir şekilde yapılmakta gerek zaman gerek de enerjiden tasarruf yapılmaktadır.

Bu yazıda genel anlamda öğretmenlere özel olarak ise Türk Dili ve Edebiyatı zümresine faydası olacağını düşündüğümüz mobil uygulamalara yer verilecektir.

1- Sınıf Defterim  

Bu uygulama ile 200 den fazla yıllık plan içinden size uygun olanı seçip sisteme kaydediyorsunuz. Bu planlara istediğiniz anda telefonunuzdan ulaşıyorsunuz. Uygulama ders programını ve derslerin başlama saatlerini tanımladığınız dersin saati geldiğinde bildirim vermekte ve bildirime tıklanıldığında o dersin kazanımı görülmektedir. Bu sayede siz de sınıf defterine ne yazacağınızı düşünmüyorsunuz.

Derslerden önce kolayca uygulamamız açıp derste hangi dersten ne işleyeceğiniz kontrol edebiliyorsunuz.

Sınıf Listesi özelliği ile kolayca sınıf listesi oluşturabilir. + , – listesi, not çizelgesi ve istediğiniz tüm listeleri kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Ayrıca ders programınızı kendiniz hazırlayıp istediğiniz zaman bakabilirsiniz.

İNDİR

2- ZİPGRADE

Uygulama optik okuma uygulaması olup, uygun şartlarda (ışık)neredeyse hatasız sonuçlar vermektedir. 20’ li, 50’li ve 100’lü optik formları internet sitesinden indirerek fotokopi vasıtasıyla çoğaltıp öğrencilere işaretletilmektedir. Ayrıca e okul sisteminden indirdiğimiz Excel formatında öğrenci listeleri uygulamaya tanıtılıp optik formdaki öğrenci numarası kısmı doldurulduğunda öğrenci otomatik bulunmakta ve öğrencilerin tüm sınav bilgileri kayıt altında tutulmaktadır.

İNDİR

 

3- KİM Kİ AYT EDEBİYAT // Eser – Yazar – Tür – Kahraman – Mahlas – Edebî Akım Sözlüğü

Binlerce sanatçı ve on binlerce eserin yer aldığı edebiyat kütüphanesinde tüm eserleri, yazarlarını ve türlerini akılda tutmak bazen mümkün olamayabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için geliştirilen bu uygulama hızı ve doğruluğu sayesinde edebiyat öğretmenlerinin vazgeçilmezleri arasında… Ayrıca yazar bilgisi ve eser özetlerinin yer alan uygulama, yazar, eser, tür, mahlas, edebî akım bilgisi sorgusu yapabilen Google Play’de tek uygulama…

İNDİR

 

 

 

 

4- Etimoloji – Türkçe Kelime Kökeni Sözlüğü

Türkçe’de kullanılan kelimelerin kökenlerinin hangi dillerden geldiğini ve anlamını içeren, kullanıcıların arama ve istenilen kelimeleri en iyi şekilde sıralama açısından geliştirilmiş eşzamanlı sunucuların veritabanından veri sağlayan bir elektronik sözlüktür.

İNDİR

 

5- Osmanlıca Sözlük – Lugatım

Osmanlıca kelimelerin günümüz Türkçesi karşılıkları ile beraber madde başların Osmanlıca yazılışları da sözlükte yer almaktadır.

İNDİR

 

 

6- YKS Edebiyat Çıkmış Sorular

Bazen konu anlatırken geçmiş yıllarda çıkan sorulara atıfta bulunmak için telefonunuzda bulunacak güzel bir uygulama. Son 11 yılın çıkmış Türk dili ve edebiyat soruları yıl yıl ve konu konu ayrılmıştır.

İNDİR

5 Yanıtlar

  1. Altuğ dedi ki:

    ZİPGRADE uygulaması sadece doğru yanlış mı gösteriyor yoksa net hesabı da yapıyor mu?

  2. Hakim Adayı dedi ki:

    KİM Kİ eser, yazar, tür, kahraman sözlüğü, çok işlevsel olmuş. Üniversite sıavına hazırlananlar için güzel bir uygulama zaman kaybını engelliyor.

  3. Fatma dedi ki:

    Hocam, Etimolojik Sözlük yayından kaldırılmış sanıyorum. Google Play’de yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir